Kolač od jagoda, chia sjemenki i zobenih pahuljica
Ovaj kolač će oduševiti sve ukućane!
Vrijeme pripreme: 1:20h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1 žlica chia sjemenki
- 3 žlice vode
- 1 šalica zobenih pahuljica
- 1.5 šalica zobenog brašna
- 1/2 šalice bademovog brašna
- 1/2 žličice cimeta
- 1/2 žličice praška za pecivo
- 1/2 žličice soli
- 1/4 šalice kokosovog ulja
- 1/3 šalice meda
- 1 žličica vanilin šećera
- 1/3 šalice nasjeckanih pistacija
- Nadjev
- 2 šalice jagoda
- 2 žličice meda
- 1/2 žličice vanilin šećera
- naribana korica od 1 limuna
Priprema
Zagrijte pećnicu na 170ºC. Na lim za pečenje stavite papir za pečenje i pustite da stoji sa strane.
Pomiješajte chia sjemenke i vodu i pustite da stoji sa strane dok pripremate ostatak sastojaka.
Pomiješajte zobene pahuljice, zobeno brašno, bademovo brašno, cimet, prašak za pecivo i sol. Dobro promiješajte i pustite da stoji sa strane.
Pomiješajte kokosovo ulje, med, vanilin šećer i chia gel. Dobro promiješajte, dodajte u suhe sastojke i promiješajte.
Pomiješajte jagode, med, vanilin šećer i limunovu koricu i dobro promiješajte. Na lim za pečenje ravnomjerno rasporedite tijesto, premažite ga nadjevom i pospite pistacijama.
Pecite 40 do 45 minuta, izvadite i pustite da se u potpunosti ohladi.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
DesertiPavlova torta od jagoda1:30h12345
-
DesertiKolač od jagoda i badema50 min12345
-
DesertiTorta od jagoda i sira1:30h12345
-
DesertiTorta od bijele čokolade i jagoda40 min12345
-
DesertiTorta od jagoda i cimeta1:30h12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345