Kolač od jagoda i kokosa

Kolač od jagoda i kokosa

Kolač od jagoda i kokosa
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Osvježavajuće voćno zadovoljstvo!
Vrijeme pripreme: 1:30h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

Biskvit
  • 150 g maslaca
  • 150 g šećera
  • 200 g brašna
  • 50 g kokosovog brašna
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 3 velika jaja
  • 6 žlica mlijeka
  • Krema
  • 100 g bijele čokolade
  • 250 g šlaga
  • 50 g tamne čokolade
  • 250 g jagoda
  • 3 žlice sirupa
  • Sirup
  • 100 g šećera
  • 200 ml vode

    Priprema

    Kalup za tortu promjerom 20 cm namastite i pobrašnite. Staviti sve sastojke za tijesto u zdjelu i miksajte oko 2 do 3 minute, dok ne dobijete glatku smjesu. Tijesto stavite u lim za pečenje i pecite 30 do 40 minuta na 180°C.

    Šećer stavite u posudu s vodom i kuhajte 5 minuta na laganoj vatri. Ostavite da se ohladi. Kada se biskvit ohladi prerežite ga po sredini i namočite s par žlica sirupa.

    Za kremu, čokoladu istopite na pari. Šlag izmiksajte i postupno dodajte jednu i drugu čokoladu.

    Polovicu kreme stavite na polovicu biskvita, a zatim na nju stavite drugu polovicu biskvita i ostatak kreme na vrh kolača.

    Jagode izrežite na kriške i ukrasite vrh torte. Držite kolač u frižideru do posluživanja.

  • Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
    Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

    Vezani recepti

    Popularni recepti

    Preporučeni recepti