Kolač s malinama i zobenim pahuljicama

Kolač s malinama i zobenim pahuljicama

Kolač s malinama i zobenim pahuljicama
  • Objavljeno: Utorak, 17.09.2024.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ako želite pripremiti desert koji još nikada niste, ovaj kolač je savršen izbor za vas.
Izvor slike: Canva
Vrijeme pripreme: 1 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

Za biskvit

  • 150 g glatkog brašna
  • 100 g šećera
  • 2 jaja
  • 100 ml mlijeka
  • 50 g maslaca (otopljenog)
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1 žličica ekstrakta vanilije (po želji)

Za sloj malina

  • 300 g svježih ili smrznutih malina
  • 1-2 žlice šećera (po želji)

Za sloj zobenih pahuljica

  • 100 g zobenih pahuljica
  • 50 g maslaca (hladnog, izrezanog na kockice)
  • 50 g smeđeg šećera
  • 1 žličica cimeta (po želji)

Kolač od malina klasičan je desert koji svi vole, no ako želite probati malo drugačiju verziju, imamo za vas jednostavan recept s dodatnim sastojkom - zobenim pahuljicama. Dok maline pružaju osvježavajući okus, zobene pahuljice donose ovom desertu hranjivu vrijednost i raznolikost u teksturi. Desert se jednostavno priprema tako da će ga i početnici u kuhinji lako savladati.


  1. Pećnicu zagrijte na 180 °C i pripremite kalup za pečenje (veličine oko 20x20 cm), obložite ga papirom za pečenje ili premažite maslacem. U velikoj zdjeli umutite jaja i šećer dok smjesa ne postane svijetla i pjenasta. Dodajte otopljeni maslac i mlijeko te dobro promiješajte. Zatim dodajte brašno i prašak za pecivo i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Smjesu ulijte u pripremljeni kalup i ravnomjerno je rasporedite.
  2. Maline pospite sa šećerom (po želji, ovisno o kiselosti malina). Rasporedite maline ravnomjerno po sloju biskvita.
  3. U zdjeli pomiješajte zobene pahuljice, smeđi šećer i cimet. Dodajte hladan maslac i prstima ga utrljavajte u smjesu dok ne dobijete mrvičastu teksturu. Sloj zobenih pahuljica ravnomjerno rasporedite po sloju malina.
  4. Kolač pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 30-35 minuta ili dok biskvit ne postane zlatno-smeđi, a zobene pahuljice hrskave.
  5. Ostavite kolač da se malo ohladi prije rezanja. Možete ga poslužiti toplog s kuglicom sladoleda ili hladnog uz šalicu čaja ili kave.

Vezani sadržaj:

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti