Kolibrićeva torta

Kolibrićeva torta

Kolibrićeva torta
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Tako ukusno i lako za pripremiti da morate probati.
Vrijeme pripreme: 1:45h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 265g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 žličica sode bikarbone
  • 1 žličica cimeta
  • 160 g smeđeg šećera
  • 65 g kokosa
  • 3 jaja
  • 200g rastopljenog maslaca
  • 2 zrele banane
  • 440g komadića ananasa (nasjeckan u blender)
  • 250g krem sira
  • 1 žličica vanilije
  • 150g šećera u prahu

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180°C. Lagano namastite kalup za tortu. Brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i cimet pomiješajte u veliku zdjelu. Dodajte šećer i kokos.

Umiješajte jaja, maslac, zgnječenu banana i ananas. Sve dobro izmiksajte i prebacite smjesu u kalup. Pecite 1 sat i pustite da se ohladi.

Mikserom izmiješajte krem sir, vaniliju i šećer u prahu dok ne postane glatko i kremasto. Namažite cijelu tortu.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti