Kremšnite

Kremšnite

Kremšnite
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Klasičan desert rađen na malo drugačiji način.
Vrijeme pripreme: 2 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 1000 g lisnatog tijesta
  • 8 jaja
  • 80 g glatkog brašna
  • 80 g gustina
  • 350 g šećera
  • 2 vanilin šećera
  • malo soli
  • sok od 1 limuna
  • sok od 1 naranče
  • 1200 ml mlijeka
  • 100 ml likera od naranče ili limuna
  • šećer u prahu

Priprema

Lisnato tijesto podijelite na četiri jednaka dijela. Razvaljajte svaki dio na približnu veličinu od 25x25 cm. Tijesto nekoliko puta ubodite vilicom i pecite na 200°C 15 do 20 minuta na obrnutoj strani lima za pečenje.

Dok se kore hlade, bjelanjke s malo soli istucite u čvrst snijeg. Preko 200 g šećera prelijte sok od naranče i limuna i zakuhajte. Kuhajte miješajući dok se smjesa ne pretvori u sirup. Ulijte sirup u smjesu bjelanjaka, dok istovremeno miksate na najvećoj brzini.

Žutanjke istucite s preostalim šećerom i vanilin šećerom. Dodajte brašno i gustin, a zatim postepeno i mlijeko. Dobro izmiješajte da ne ostanu grudice. Smjesu stavite na vatru i kuhajte i dalje neprestano miješajući. Kad se smjesa dovoljno zgusne, poput pudinga, još kratko vrijeme kuhajte dok se na površini ne počnu pojavljivati mjehurići. Uklonite s vatre, dodajte bjelanjke sa sirupom, pa vratite na laganu vatru i polako miješajte. Kad se sve dobro izmiješalo uklonite s vatre i polako umiješajte liker. Smjesu podijelite na tri jednaka dijela.

Slažite naizmjence kore i kremu kako bi dobili tri sloja kreme. Kolač prije posluživanja držite u hladnjaku i pospite šećerom u prahu.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti