Kruške iz pećnice s Cordyceps prahom i cimetom
- Objavljeno: Utorak, 13.10.2020.
Prah Cordyceps gljive i cimet čine ovaj desert iznimno ukusnim i zdravim.
Sastojci
- 4 kruške
- 2 žličice cimeta
- 1 žličica Cordyceps praha
- 50 gr miješanih orašastih plodova prema izboru (badema, lješnjaka, indijskih oraščića...)
- 2 žlice meda
- šlag (po želji)
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
- Kruške operite, prerežite po pola i izdubite u sredini. Orašaste plodove grubo sameljite ili nasjeckajte nožem.
- Pomiješajte mljevene orašaste plodove, cimet i prah Cordyceps gljive. Mješavinu ravnomjerno rasporedite u udubljene kruške. Svaku krušku zatim prelijte s malo meda.
- Kruške poredajte po limu za pečenje koji ste obložili masnim papirom. Pecite oko 35 minuta, odnosno dok kruške ne omekšaju.
- Prije posluživanja po želji ukrasite šlagom.