Kruške s umakom od jagoda

Kruške s umakom od jagoda

Kruške s umakom od jagoda
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Za prste polizati!
Vrijeme pripreme: 1:20h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 4 kruške
  • 1 velika žlica svježe istisnutog soka od naranče
  • 2 čajne žličice maslaca, rastopljenog
  • 5 cm veliki komad štapića cimeta, slomljen na pola
  • 225 g jagoda
  • 1 čajna žličica kristalnog šećera
  • 1 čajna žličica kukuruznog brašna
  • 1 čajna žličica svježe iscijeđenog soka od limuna

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180 ° C.

Ogulite kožu s kruške, ali ih ostavite cijele s peteljkom. Položite ih na stranu u plitku vatrostalnu zdjelu.

U zdjeli umutite 50 ml vode, sok od naranče i maslac te zatim sve prelijte po kruškama. Dodajte štapić cimeta i pecite u pećnici na 20-30 minuta dok sve ne omekša, polijevajući s iscijeđenim sokovima s vremena na vrijeme. Koristeći žlicu s prorezom, prenesite kruške na tanjure za posluživanje, no nemojte odbaciti iscijeđene sokove.

U malom loncu za pirjanje pomiješajte iscijeđene sokove s jagodama i dovedite sve do vrenja.

U maloj zdjeli pomiješajte 1 žlicu vode, šećer, kukuruzno brašno i sok od limuna. Miješajte kako bi se otopilo.

Dodajte mješavinu u lonac, stalno miješajući te dovedite ponovno sve do vrenja. Smanjite temperaturu i kuhajte, stalno miješajući, dok se ne zgusne. Uklonite s topline i prelijte preko krušaka.

Poslužite odmah tako ili u kombinaciji sa šlagom.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti