Marokanski kolač od naranče i kardamoma

Marokanski kolač od naranče i kardamoma

Marokanski kolač od naranče i kardamoma
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 17.10.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
U zamjenu za teške i često šećerom prezasićene deserte, donosimo recept za lagani marokanski kolač.
Vrijeme pripreme: 2:20h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Energetska vrijednost: 256 kcal / 1.071,10 kJ

Sastojci

  • 2 organski uzgojene naranče
  • 6 plodova kardamoma (koristiti samo usitnjene sjemenke)
  • 225g ksilitola (šećer od breze)
  • 6 velikih jaja
  • 200g mljevenih badema
  • 50g palente
  • 25g brašna za dizana tijesta
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 1 žlica mljevenih badema
  • 1 grčki jogurt

Priprema

Stavite cijele naranče u posudu s vodom i kuhajte 1 sat. Ako naranče neće ostati pod vodom, stavite mali lonac izravno na njih kako bi ostale uronjene. Izvadite naranče iz vode i ohladite, zatim ih razrežite na četvrtine i uklonite sjemenke. Odrežite vrh četvrtine naranče, gdje je bila stabljika i ubacite u blender. Miksajte dok ne pretvorite naranče u pire.

Zagrijte pećnicu na 160°C i papirom za pečenje obložite kalup promjera 21cm.

Pomiješajte pire od naranče, kardamom, ksilitol i jaja. Dodajte mljevene bademe, palentu, brašno i prašak za pecivo. Dobro pomiješajte i pecite 40 minuta.

Nakon 40 minuta, pospite kolač bademima i vratite ga u pećnicu na oko 25 minuta. Izvadite i ostavite da se ohladi.

Poslužite kolač uz grčki jogurt.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti