Klasične oblatne prema bakinom receptu

Klasične oblatne prema bakinom receptu

Klasične oblatne prema bakinom receptu
  • Objavljeno: Petak, 13.09.2024.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ključ uspjeha u pripremi ovih starinskih oblatni leži u pravilnom miješanju sastojaka i pažljivom slaganju slojeva.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 30 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 500 g mljevenih oraha
  • 500 g šećera u prahu
  • 250 g mljevenih keksiju
  • 250 g maslaca
  • 100 g kakaa u prahu
  • 4 jaja
  • 1 vanilin šećer
  • 200 ml mlijeka
  • 100 g čokolade za kuhanje (opcionalno)

Ako ste u potrazi za brzim i jednostavnim receptima ili receptima bez pečenja - oblatne bi mogle biti idealan izbor za vas. Osim što vam treba samo 30 minuta za pripremu, vrlo su ukusne tako da će se svima svidjeti. Ovisno o okusu, u klasično punjenje možete dodati i čokoladu za kuhanje, za još više okusa. 


Priprema

  1. U velikoj zdjeli pomiješajte mljevene orahe, šećer u prahu, mljevene kekse i kakao u prahu. Dobro promiješajte.
  2. U loncu zagrijte mlijeko i maslac dok se maslac ne otopi. Dodajte jaja, vanilin šećer i sve dobro izmiješajte.
  3. Smjesu iz lonca dodajte u suhe sastojke i dobro promiješajte dok se svi sastojci ne sjedine. Ako koristite čokoladu, možete je otopiti i dodati u smjesu.
  4. Na ravnu površinu stavite oblatne i premažite ih pripremljenom smjesom. Na svaki sloj oblatni nanesite tanki sloj smjese i prekrijte novim slojem oblatni.
  5. Nakon što ste slagali oblatne, stavite ih u hladnjak na nekoliko sati, najbolje preko noći, kako bi se smjesa stvrdnula.
  6. Nakon što se oblatne ohlade i stvrdnu, narežite ih na komade i poslužite.

Vezani sadržaj:

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti