„Otrovne“ jabuke

„Otrovne“ jabuke

„Otrovne“ jabuke
  • Objavljeno: Utorak, 30.10.2018.
  • Broj pregleda: 258
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Sastojci

Jabuke u crnom umaku izvrstan su i jednostavan desert za Halloween koji podsjeća na „Snjeguljicu“, a ako se uz to maskirate u vješticu, imate zagarantiranu zabavu.
Vrijeme pripreme: 25 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Priprema

  1. Recept može napraviti na dva načina. Prvi način je da na pari rastopite tamnu čokoladu i dodate joj crnu boju, a drugi je da sami napravite crni umak.
  2. U oba slučaja na samom početku operite i obrišite jabuke i uklonite stabljiku. Na mjesto stabljike zabodite drvenu grančicu i ostavite sa strane.
  3. Na vatri zagrijte šećer (ili prirodni zaslađivač), vodu i kukuruzni sirup (ili med). Miješajte dok se šećer ne rastopi i smjesa postane potpuno glatka pa uklonite s vatre. Probajte umak među prstima kako bi bili sigurni da se šećer skroz otopio.
  4. Zatim dodajte crnu boju za hranu i dobro izmiješajte. Vratite na štednjak, pojačajte vatru i miješajte. Odmah očistite sve rubove lonca s vodom i čistim kistićem, a kad smjesa počne ključati prestanite miješati jer će se u suprotnom umak kristalizirati.
  5. Ostavite da kuha dok se ne dosegne 150°C. Zatim maknite s vatre i pažljivo umočite jabuke pa ih stavite na unaprijed pripremljeni papir za pečenje. Ostavite da se hladi barem sat vremena prije posluživanja.
Preuzmite CentarZdravlja vodič

Blagdanska kuharica

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti