„Otrovne“ jabuke

„Otrovne“ jabuke

„Otrovne“ jabuke
  • Objavljeno: Utorak, 30.10.2018.
  • Broj pregleda: 241
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Sastojci

Jabuke u crnom umaku izvrstan su i jednostavan desert za Halloween koji podsjeća na „Snjeguljicu“, a ako se uz to maskirate u vješticu, imate zagarantiranu zabavu.
Vrijeme pripreme: 25 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Priprema

  1. Recept može napraviti na dva načina. Prvi način je da na pari rastopite tamnu čokoladu i dodate joj crnu boju, a drugi je da sami napravite crni umak.
  2. U oba slučaja na samom početku operite i obrišite jabuke i uklonite stabljiku. Na mjesto stabljike zabodite drvenu grančicu i ostavite sa strane.
  3. Na vatri zagrijte šećer (ili prirodni zaslađivač), vodu i kukuruzni sirup (ili med). Miješajte dok se šećer ne rastopi i smjesa postane potpuno glatka pa uklonite s vatre. Probajte umak među prstima kako bi bili sigurni da se šećer skroz otopio.
  4. Zatim dodajte crnu boju za hranu i dobro izmiješajte. Vratite na štednjak, pojačajte vatru i miješajte. Odmah očistite sve rubove lonca s vodom i čistim kistićem, a kad smjesa počne ključati prestanite miješati jer će se u suprotnom umak kristalizirati.
  5. Ostavite da kuha dok se ne dosegne 150°C. Zatim maknite s vatre i pažljivo umočite jabuke pa ih stavite na unaprijed pripremljeni papir za pečenje. Ostavite da se hladi barem sat vremena prije posluživanja.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti