Panna Cotta s umakom od malina

Panna Cotta s umakom od malina

Panna Cotta s umakom od malina
  • Objavljeno: Subota, 09.04.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Zasladite se uz klasičan talijanski desert!
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 30 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Energetska vrijednost: 168 kcal / 702,91 kJ

Sastojci

  • 1 omotnica želatine (2 1 / 2 žličice)
  • 1 / 4 šalice hladne vode
  • 2 šalice mlijeka s manje masnoće (2%)
  • 3 žlice šećera
  • 1 / 8 čajne žličice soli
  • nekoliko kapi ekstrakta badema
  • 1 šalica smrznutih malina
  • 2 žlice soka od naranče
  • 1 žlica šećera
  • 1 / 4 žličice kukuruznog škroba
  • 1 / 4 žličice vanilije

Priprema

Panna cotta

Stavite želatinu u hladnu vodu. Neka odstoji 3 minute da omekša. Kuhajte i miješajte na srednje jakoj vatri dok se želatina ne otopi. Umiješajte mlijeko, 3 žlice šećera i sol. Kuhajte i samo miješajte dok se mlijeko zagrijava i šećer se rastapa. Umiješajte ekstrakt badema. Stavite kremu u čaše. Poklopite i pustite da odstoji oko 8 sati ili dok se ne stvrdne.

Umak

Pomiješajte maline, sok od naranče, 1 žlicu šećera i kukuruzni škrob. Kuhajte i miješajte na srednje jakoj vatri 2 minute nakon što prokuha. Umiješajte vaniliju. Pokrijte i ohladite do posluživanja.

Izvadite panna cottu iz zdjelica, a na vrh stavite umak.

Panna cotta je tradicionalni talijanski desert nastao u regiji Pijemont, a naziv na talijanskom znači 'kuhano vrhnje'. Najčešće se poslužuje uz preljev s aromom kave, vanilije ili različitog voća.

Probajte i ovo:

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti