Parfe od mrkve
- Objavljeno: Ponedjeljak, 01.01.2018.
Recept prilagođen dijabetičarima.
Sastojci
- 200 g mrkve
- 25 g bijele dijetalne čokolade
- 25 g crne dijetalne čokolade
- 2 lista želatine
- 25 g kukuruznog brašna
- 0,25 dl umjetnog sladila (tekućeg)
- 2 žumanjka
- naranča sok i korica
Priprema
Očišćenu mrkvu naribati, dodati 2 dl vode i kuhati. Kuhanu mrkvu usitniti mikserom, dodati kukuruzno brašno, umjetno sladilo te koru i sok od jedne naranče. U zasebnu posudu staviti žumanjak i tući na pari. U jednu posudu dodati crnu čokoladu, a u drugu bijelu čokoladu, izmiješati te dodati po 0,5 dl kreme od mrkve.
Kratko hladiti u čaši premazanoj uljem i staviti red kreme od mrkve, red kreme od crne čokolade, red kreme od bijele čokolade. Hladiti oko tri sata, istresti na tanjur, preliti otopljenom dijetalnom bijelom i crnom čokoladom. Ukrasiti.