Pijana čokoladna torta

Pijana čokoladna torta

Pijana čokoladna torta
  • Objavljeno: Petak, 19.04.2013.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ovo je poslastica koja se ne zaboravlja!
Vrijeme pripreme: 2 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 125 g omekšanog maslaca
  • 250 g šećera
  • 200 g brašna
  • 50 g kakaa
  • 1/2 žličice praška za pecivo
  • 1 žličica sode bikarbone
  • 3 jaja
  • 150 ml viskija
  • 50 ml mlijeka
  • 100 g naribane tamne čokolade
  • 100 g tamne čokolade
  • 1 žlica maslaca

Priprema

Maslac i šećer dobro izmiješajte mikserom. U zasebnoj posudi, pomiješajte brašno, kakao, naribanu čokoladu, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. Viski pomiješajte s mlijekom.

U maslac dodajte jedno po jedno jaje, mlijeko i suhe sastojke. Miksajte sve dok ne dobijete glatku smjesu.

Kalup promjera 23 cm namastite i pobrašnite. Stavite smjesu u kalup i pecite na 160°C oko 50 minuta. Nakon pečenja, izvadite kolač iz pećnice i ostavite da se ohladi.

Čokoladu i žlicu maslaca otopite na pari. Prelijte glazuru preko ohlađenog kolača i ukrasite svježim voćem.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti