Pijani kolač

Pijani kolač

Pijani kolač
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 22.10.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Kada probate, neće vam biti žao što ste ga tako dugo pripremali!
Vrijeme pripreme: 7 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 330ml espresso kave
  • 200g tamne čokolade
  • 160ml slatkog vina (Marsala)
  • 250g maslaca
  • 400g smeđeg šećera
  • 300g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 jaja
  • 250ml slatkog vrhnja
  • 250g mascarponea
  • 45g šećera u prahu
  • 60ml slatkog vina (Marsala)
  • Pijano voće
  • 250g jagoda
  • 300g malina
  • 240g borovnica
  • 1 žlica šećera u prahu
  • 60ml likera od naranče

Priprema

Zagrijte pećnicu na 150°C. Namastite i pobrašnite lim za pečenje dimenzija 10x25cm.

Pomiješajte kavu, čokoladu, vino i maslac i kuhajte na laganoj vatri. Kuhajte, povremeno miješajući, 5 minuta ili dok se čokolada i maslac ne rastope. Uklonite s topline i stavite na stranu da se ohladi, 5 minuta.

Pomiješajte šećer i brašno i dodajte u čokoladnu smjesu. Sve dobro izmiješajte žlicom. Dodajte jaje i smjesu izmiješajte mikserom. Pecite u zagrijanoj pećnici oko 1 sat. Stavite na stranu da se ohladi u potpunosti.

Električnim mikserom miksajte slatko vrhnje dok se ne oblikuju mekani vrhovi. Pomiješajte mascarpone, šećer u prahu i vino. Dodajte slatko vrhnje i lagano izmiješajte.

Kolač izrežite na tri dijela. Jedan dio namažite polovicom mascarpone smjese i na njega stavite drugi dio. Ponovite postupak. Pokrijte s plastičnom folijom i stavite u zamrzivač na 6 sati.

Pomiješajte jagode, maline, borovnice, šećer u prahu i liker. Ostavite 1 sat da odstoji.

Kolač izrežite na kocke i pospite šećerom u prahu. Na svaki kolač stavite žlicu voća.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti