Jednostavna i ukusna pinca
Pinca ili sirnica je suhi kolač koji se tradicionalno priprema u vrijeme Uskrsa. Riječ je o slatkom dizanom tijestu koje se poslužuje za uskrsni doručak.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 45 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1,5 kg glatkog brašna
- naribana korica limuna
- malo soli
- 1 vanilin šećer
- 8 žumanjaka
- 400 g šećera
- 300 g maslaca sobne temperature
- 100 g svježeg kvasca
- 2-3 žlice ruma za kolače
- 1 jaje
- šećer
Priprema jednostavne i ukusne pince
-
Pomiješajte kvasac s malo šećera i žlicom mlakog mlijeka te ga pokrijte folijom i stavite nekoliko minuta na toplo mjesto da se digne.
-
Sitno izmrvite brašno i maslac. U smjesi napravite udubljenje u koje ćete dodati šećer, žumanjke, vanilin šećer, sol, limunovu koricu i dignuti kvasac.
-
Umijesite tijesto te ga pokrijte i ostavite na toplom mjestu da se diže nekoliko sati. Optimalno bi bilo preko noći.
-
Dignuto tijesto razrežite na 4 dijela. Svaki dio oblikujte kao kugle.
-
Na lim stavite papir za pečenje i na njega prebacite kugle. Pokrijte ih i ostavite na toplome mjestu dok se ne udvostruče.
-
Svaku kuglu dvaput lagano zarežite po sredini, premažite jajem i posipajte šećerom.
-
Pecite na 180 stupnjeva 35-40 minuta.
Isprobajte i ovo:
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
DesertiUskrsna torta od mrkve1:10h12345
-
DesertiKolač od jagoda45 min12345
-
DesertiProljetna torta3 h12345
-
DesertiMuffini od banane i jagoda40 min12345
-
DesertiČokoladna torta45 min12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345