Pita od bobičastog voća bez glutena

Pita od bobičastog voća bez glutena

Pita od bobičastog voća bez glutena
  • Objavljeno: Petak, 22.04.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ukusna pita, u kojoj možete kombinirati različito bobičasto i šumsko voće po želji, lagan je recept bez glutena!
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 1:10h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

Nadjev

  • 200 g šećera ili prirodnog zaslađivača
  • 50 g kukuruznog škroba
  • 750 g svježeg bobičastog voća po želji
  • 500 g šumskog voća po želji

Tijesto

  • 2 jaja
  • 75 ml vode
  • ½ žlice octa
  • 360 g bezglutenskog brašna
  • 1 žlica smeđeg šećera
  • ½ žličice
  • ksantan gume (za zgušnjavanje)
  • prstohvat soli
  • 230 g maslaca

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 200°C. U posudi izmiješajte šećer i kukuruzni škrob, zatim dodajte voće. Voće možete ostaviti u komadićima, zgnječiti gnječilicom za pire ili izblendati par sekundi. Ostavite 10-ak minuta dok pripremite tijesto.
  2. Jaja, vodu i ocat pomiješajte u manjoj posudi. U drugoj posudi izmiješajte brašno, žlicu šećera, sol i ksantan gumu, dodajte maslac i rukama gnječite sastojke. Smjesu od jaja i vode dodajte u suhe sastojke i formirajte tijesto
  3. Razvaljajte tijesto i stavite ga u kalup veličine otprilike 24x4 cm. Dodajte nadjev i stavite peći. Po želji možete ostaviti dio tijesta i staviti ga na gornji dio pite.
  4. Pecite 40-45 min, ohladite i poslužite.

Isprobajte i ovo:

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti