Pita od bundeve bez šećera

Pita od bundeve bez šećera

Pita od bundeve bez šećera
  • Objavljeno: Petak, 02.11.2018.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Idealno je vrijeme da napravite ovu ukusnu pitu bez šećera koja ima bogati okus bundeve i niskokaloričnu koru od badema.
Izvor slike: Depositphotos
Vrijeme pripreme: 1 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

Kora

 

  • 280 g bademovog brašna
  • 1 jaje
  • 2 žlice kokosovog ulja
  • 1 žličica cimeta
  • prstohvat himalajske soli

 

Nadjev

 

  • 4 žlice pirea od bundeve
  • 3 jaja
  • 240 ml kokosovog vrhnja
  • 2 žličice cimeta
  • 1 žličica đumbira
  • ½ žličice klinčića
  • ½ žličice kardamoma
  • ½ žličice muškatnog oraščića
  • 1 žlica stevije (po želji)

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 200°C. U posudi izmiješajte bademovo brašno, kokosovo ulje, cimet i jaja. Dodajte himalajsku sol i miješajte dok se ne počne formirati tijesto, zatim nastavite mijesiti rukama.
  2. Stavite tijesto na komad papira za pečenje i prekrijte ga drugim papirom. S valjkom izvaljajte tijesto tako da kora ne bude pretanka i da odgovara kalupu 23x4 cm. Stavite tijesto u kalup, lagano pritisnite i ostavite sa strane dok ne napravite nadjev.
  3. U drugoj posudi izmiješajte pire od bundeve, cimet, đumbir, klinčić, muškatni oraščić, kardamom i steviju (ako koristite). Nakon toga dodajte kokosovo vrhnje i miješajte dok se sastojci ne sjedine. Dodajte jedno po jedno jaje i sve dobro promiješajte dok ne dobijete nadjev.
  4. Dodajte nadjev u koru i poravnajte. Stavite u pećnicu na 45 minuta, nakon toga izvadite i ostavite da se skroz ohladi prije posluživanja. Dekorirajte sa šlagom i cimetom ili po želji, narežite na kriške i poslužite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti