Pita od bundeve koja se ne peče
- Objavljeno: Utorak, 19.10.2021.
Kremasta pita od bundeve i cimeta prava je rapsodija jesenskih okusa, a osim što je brzo gotova, za njenu pripravu ne morate čak ni paliti pećnicu!
Sastojci
- 250 g pirea od bundeve
- 100 g pudinga od vanilije
- 60 ml mlijeka (može i bademovo, lješnjakovo ili zobeno mlijeko)*
- 240 ml šlaga
- 10-ak krekera
- 4 žlice maslaca
- 1 žličica cimeta
- 1 žličica muškatnog oraščića
- 1 žličica đumbira
- 1 žličica pimenta
*Ako koristite mlijeko bez šećera, u nadjev dodajte prirodni zaslađivač (npr. stevija) jer u protivnom pita neće biti dovoljno slatka.
Priprema pite od bundeve koja se ne peče
- U posudi dobro izmiješajte pire od bundeve, puding od vanilije, mlijeko i začine i pazite da se ne stvore grudice.
- U dobro izmiješanu smjesu dodajte šlag i ponovno izmiješajte. Nadjev stavite nakratko u hladnjak, dok radite koru.
- Krekere usitnite u blenderu i dodajte maslac. Kad dobijete čvrstu smjesu stavite ju na kalup za pitu i rukama oblikujte koru.
- Na koru stavite nadjev i ravnomjerno rasporedite. Ukrasite šlagom i pospite začinima ili ukrasite po želji. Pitu stavite u hladnjak na 2-3 sata dok nadjev ne bude potpuno čvrst da se može rezati.
Ovo su nevjerojatne zdravstvene prednosti bundeve!