Pita od jabuka

Pita od jabuka

Pita od jabuka
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Miris domaće pite od jabuka koji se širi domom.
Vrijeme pripreme: 1:30h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

Tijesto

  • 500 g brašna
  • 250 g omekšanog margarina
  • 150 g šećera
  • 3 žutanjka
  • 600 ml vrhnja
  • 100 g marmelade
  • korica 1 limuna
  • 1 žlica ruma
  • Nadjev

  • 1.5 kg naribanih jabuka
  • 100 g grožđica
  • 150 g šećera
  • 100 g mljevenih oraha

Priprema

U brašno dodajte šećer i naribanu koricu limuna. Dodajte omekšani maslac i izmiješajte. U takvo tijesto dodajte žutanjke, vrhnje i rum. Mijesite sastojke dok se tijesto ne poveže. Ostavite da odstoji pola sata. Tijesto podijelite na dva dijela. Prvi dio razvaljajte na veličinu lima za pečenje. Stavite u lim za pečenje i na par mjesta ubodite vilicom. Pecite u zagrijanoj pećnici na 150°C oko 20 minuta.

Pečeno tijesto premažite marmeladom. Naribane jabuke ocijedite od viška tekućine i umiješajte grožđice, šećer i orahe. Smjesu ravnomjerno stavite na koru i prekrijte drugim dijelom tijesta. Tijesto na nekoliko mjesta ubodite vilicom. Pecite na 180°C oko 40 minuta ili dok ne porumeni. Ohlađenu pitu pospite šećerom u prahu.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti