Pita od Nutelle i bundeve

Pita od Nutelle i bundeve

Pita od Nutelle i bundeve
  • Objavljeno: Srijeda, 24.01.2018.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ovaj desert je toliko ukusan da će vam se zavrtjeti u glavi!
Izvor slike: Dpositphotos
Vrijeme pripreme: 2:50h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 2 šalice lješnjaka
  • ½ šalice šećera u prahu
  • 1 žličica soli
  • 60 g maslaca
  • Nadjev

  • 1 ¾ šalice pirea od bundeve
  • 3 velika jaja
  • ½ šalice smeđeg šećera
  • ¼ šalice bijelog šećera
  • 1 žlica kukuruznog škroba
  • 1 žličica soli
  • 2 žličice cimeta
  • 1 žličica đumbira
  • ¼ žličice klinčića
  • ¼ žličice muškatnog oraščića
  • ¾ šalice vrhnja za kuhanje
  • 1 žlica ekstrakta vanilije
  • ¼ šalice Nutelle

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 180°C.
  2. Za koru, pecite lješnjake oko 5 minuta u pećnici. Ostavite da se ohlade 15 minuta.
  3. Sameljite ohlađenje lješnjake u blenderu. Dodajte šećer, sol i rastopljeni maslac. Sve dobro izmiješajte.
  4. Ravnomjerno stavite tijesto u lim za pečenje promjera 24 cm. Vilicom izbodite dno. Stavite u zamrzivač na 30 minuta.
  5. Pecite 10 minuta na 180°C.
  6. Ohladite 20 minuta prije dodavanja nadjeva.
  7. Za nadjev izmiješajte pire od bundeve, jaja, šećere, kukuruzni škrob, sol i začine.
  8. Na kraju umiješajte vrhnje i ekstrakt vanilije.
  9. Odvojite 1/4 šalice nadjeva a ostatak stavite na koru.
  10. Zagrijte Nutellu u mikrovalnoj pećnici i umiješajte u ostatak nadjeva.
  11. Prelijte preko kolača i pecite 15 minuta na 220°C.
  12. Smanjite temperaturu pećnice na 180°C i pecite još 55 minuta.
  13. Isključite pećnicu, otvorite vrata s drvenom žlicom i ostavite da se hladi u pećnici 1 sat.
  14. Poslužite i uživajte!
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti