Praška torta
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 6 bjelanjaka
- 6 žumanjka
- 150g šećera
- 115g brašna
- 25g kakaa
- 40g rastopljenog maslaca
Krema
Priprema
Miksajte žumanjke i pola šećera dok ne dobijete pahuljastu smjesu.
Istucite bjelanjke u čvrst snijeg. Nastavite miksati i dodajte preostali šećer, jednu po jednu žlicu. Pažljivo umiješajte žumanjke.
Dodajte mješavinu brašna i kakaa i pažljivo izmiješajte. Umiješajte rastopljeni maslac i opet pažljivo i temeljito izmiješajte.
Ulijte smjesu u namašćen i pobrašnjen kalup za pečenje promjera 23 cm. Pecite na 180°C 30 minuta. Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi.
Žumanjak izmiješajte s vodom, a zatim dodajte mlijeko u prahu i opet promiješajte. Kuhajte na laganoj vatri dok se ne zgusne, ali ne dajte da prokuha. Neka se ohladi na sobnu temperaturu.
Miksajte maslac 3 do 4 minute. Polako dodajte žumanjak i kondenzirano mlijeko u smjesu. Dodajte kakao i sve dobro izmiješajte.
Izrežite tortu u tri sloja. Sloj svaki sloj namažite s kremom. Zagrijte pekmez od marelica u mikrovalnoj pećnici i premažite cijelu tortu.
Čokoladu otopite u slatkom vrhnju na laganoj vatri. Glazurom premažite cijelu tortu.
Vezani recepti
-
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
DesertiŠvedski čokoladni kolač45 min12345
-
DesertiČokoladna mousse torta s trešnjama3 h12345
-
DesertiTorta od čokolade i naranče1:30h12345
-
DesertiCheesecake sa čokoladom i kavom2:30h12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345