Proljetna torta
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 3 šalice brašna za kolače
- 1 prašak za pecivo
- 1 / 2 žličice soli
- 1 / 4 žličice sode bikarbone
- 1 1 / 2 šalice maslaca
- 1 / 4 šalice šećera
- 160 ml mlijeka
- 1 1 / 2 žličice vanilije
- 4 jaja
-
Glazura
- 1 šalica omekšanog maslaca
- 3 šalice šećera u prahu
- 1 / 2 šalice likera od malina
- 1 / 2 žličice vanilije
- 1 šalica džema od malina
Nutritivne vrijednosti
Kalorije 770
Kalorija iz masti 367
Ukupno masti 40,8 g
Zasićene masti 25,1 g
Mononezasićene masti 10,7 g
Polinezasićene masti 1,8 g
Trans masti 0,0 g
Kolesterol 174 mg
Natrij 525,8 mg
Kalij 112,7 mg
Priprema
Zagrijte pećnicu na 180°C. Namastite i brašnom pospite kalup.
Izmiješajte brašno, prašak za pecivo, sol i sodu bikarbonu i stavite na stranu. Maslac i šećer istucite električnim mikserom na velikoj brzini. Dodajte mješavinu brašna, mlijeko, vaniliju, jaja i miksajte 2 minute.
Pecite 25 do 30 minuta. Ohladite deset minuta, izvadite iz kalupa i pustite da se ohladi u potpunosti.
Za glazuru istucite maslac i šećer u prahu na srednje jakoj brzini. Postupno dodajte liker i vaniliju.
Izrežite kolač horizontalno na 3 sloja. Jedan dio namažite s 1 / 3 šalice džema od malina. Slijedeći sloj namažite s 1 / 3 šalice glazure. Ponovite s preostalim slojevima.
Glazurom namažite cijelu tortu. Ukrasite svježim malinama, ako želite.
Vezani recepti
-
-
DesertiTorta od mrkve i meda1:30h12345
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Deserti
-
DesertiTorta od sira sa smokvama1 h12345
-
DesertiKolač od trešanja i cimeta1 h12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345