Puding s ekstraktom metvice
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
-
Puding
- 3 žumanjka
- 1 šalica šećera
- 2 žličice ekstrakta vanilije
- 1/2 žličice ekstrakta metvice
- 1/4 žličice soli
- 2 šalice nemasnog mlijeka
- 1/4 šalice kukuruznog škroba
- 1/2 šalice vrhnja za kolače
-
Glazura
- 1/3 šalice nemasnog mlijeka
- 1/4 šalice tamne čokolade
- 2 žlice meda
- 1/3 šalice kakao praha
- 1/4 šalice šećera u prahu
Nutritivne vrijednosti
- Kalorije 254
- Ukupno masti 6g
- Kolesterol 78mg
- Ugljikohidrati 48g
- Šećer 37g
- Proteini 5g
- Vlakna 2g
- Natrij 123mg
- Kalij 232mg
Priprema
Prethodno zagrijati pećnicu na 160 °C. Stavite lonac s vodom na srednje jaku vatru, koja će vam trebati za pečenje. U vatrostalnu posudu poslažite 8 keramičkih zdjelica, koje su otporne na toplinu.
U zdjelu umutite žumanjke, šećer, ekstrakt vanilije, ekstrakt mente i sol te zdjelu stavite blizu peći. Zatim u drugu zdjelicu umutite 1/2 šalice mlijeka i kukuruzni škrob, miješajte dok smjesa postane potpuno glatka. Zagrijte preostalih 1,5 šalice mlijeka i vrhnje za kolače na srednje jakoj vatri, dok se ne počnu stvarati mjehurići. Umutite smjesu kukuruznog škroba i mlijeka u smjesu s vrhnjem te neprestano miješajte dok smjesa ne postane gusta, 2 do 4 minute, zatim smjesu postupno umutite u smjesu sa žumanjcima.
Smjesu pažljivo procijedite kroz sito. Zatim smjesu ravnomjerno rasporedite u keramičke zdjelice, tako da budu 3/4 pune. U vatrostalnu posudu ulijte kipuću vode tako da su keramičke zdjelice do pola u vodi. Vatrostalnu posudu s keramičkim zdjelicama pažljivo stavite u pećnicu te pecite 35 do 40 minuta.
Izvadite iz pećnice i pustite da se hladi na sobnoj temperaturi, oko 1 sat. Zatim keramičke zdjelice stavite u hladnjak da odstoje još 1 sat.
Glazuru napravite neposredno prije posluživanja. Zagrijte mlijeko dok ne proključa. Stavite čokoladu i med u vatrostalnu zdjelicu, čim mlijeko počne ključati, prelijte ga preko čokolade i meda te miješajte dok smjesa postane potpuno glatka, oko 1 minutu. Dodajte kakao i šećer u prahu i miješajte dok smjesa postane glatka. Glazuru ravnomjerno prelijte preko svakog pudinga.
Vezani recepti
-
-
DesertiBezglutenske kokos kuglice s tri sastojka30 min12345
-
DesertiPita od bobičastog voća bez glutena1:10h12345
-
DesertiLagani puding od lubenice30 min12345
-
DesertiČokoladni kokos kolačići bez šećera i glutena30 min12345
-
DesertiLagani puding od mandarine u čaši25 min12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345