Rolada od čokolade

Rolada od čokolade

Rolada od čokolade
  • Objavljeno: Petak, 15.07.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Lagana i ukusna!
Vrijeme pripreme: 50 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • Tijesto

  • 5 jaja
  • 100 g tamne čokolade
  • 30 g sladila eritritol
  • Nadjev

  • 150 g kiselog vrhnja
  • 150 g grčkog jogurta
  • 20 g sladila eritritol/stevia

Priprema

Tijesto

Prvo pripremimo tijesto. Čokoladu otopimo na niskoj vatri i ohladimo ju. Odvojimo žutanjke i bjelanjke, pa od bjelanjaka napravimo čvrsti snijeg. Žutanjke pjenasto umutimo sa sladilom i dodamo im otopljenu čokoladu. Na kraju polako umiješamo i bjelanjke. Masu ulijemo u veliki pleh obložen papirom za pečenje i pečemo približno 10 minuta na 200 stupnjeva. Kad je tijesto pečeno, na njega položimo mokru krpu i zajedno s papirom za pečenje ga zavijemo u roladu. Pustimo da se ohladi.

Nadjev

Dok se tijesto peče, pripremimo nadjev. Kiselo vrhnje i grčki jogurt dobro izmiješamo sa sladilom. Kad je tijesto ohlađeno, pažljivo ga izravnamo, maknemo krpu i premažemo nadjevom. Roladu ponovno zamotamo, ohladimo u frižideru i poslužimo.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti