Rolada s bundevom

Rolada s bundevom

Rolada s bundevom
  • Objavljeno: Petak, 14.10.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ova sočna rolada ima punjenje od krem sira koje se izvrsno slaže sa slatkom bundevom.
Vrijeme pripreme: 55 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Energetska vrijednost: 315 kcal / 1.317,96 kJ

Sastojci

  • 3/4 šalice brašna
  • 1 šalica smeđeg šećera (može i muscovado ili melasa)
  • 1 žličica sode bikarbone
  • 2 žličice začina za medenjake
  • 1 šalica pirea od bundeve
  • 3 jaja
  • 1 žličica soka od limuna
  • Krema

  • 2 žlice smeđeg šećera
  • 225 g krem ​​sira
  • 1/4 šalice maslaca
  • 1 žličica ekstrakta vanilije

Priprema

Zagrijte pećnicu na 190°C.

Pomiješajte brašno, šećer, sodu i začin za medenjake. Umiješajte pire od bundeve, jaja i sok od limuna. Dobivenu smjesu ravnomjerno rasporedite na lim obložen papirom za pečenje i pecite 15 minuta.

Položite vlažnu platnenu krpu na radnu površinu i stavite pečenu koru na nju. Pažljivo zarolajte biskvit i ostavite da se ohladi 20 minuta. Za to vrijeme pripremite punjenje. Pomiješajte sir, maslac, vaniliju i preostali šećer. Kada se kolač ohladi, odmotajte ga i ravnomjerno rasporedite nadjev od sira. Ponovno zarolajte, bez krpe, i omotajte plastičnom folijom kako bi kolač zadržao formu.

Izrežite na kriške neposredno prije posluživanja.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti