Sacher torta
Klasičan desert omiljen u mnogim domovima.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 1:30h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 140 g maslaca
- 160 g šećera
- 180 g čokolade
- 8 žumanjaka
- 8 bjelanjaka
- 120 g brašna
- 1 vanilin šećer
Glazura: - 100 g marmelade od marelica
- 125 g maslaca
- 250 g čokolade za kuhanje
Priprema:
- Namastite i pobrašnite kalup za tortu.
- Rastopite čokoladu i maslac na srednje laganoj vatri i pustite da se malo ohlade. Umiješajte žumanjke i vanilin šećer u čokoladnu smjesu. Dodajte bjelanjke i sve dobro izmiješajte. Dodajte šećer i brašno i miksajte dok ne dobijete glatku smjesu.
- Pecite u pećnici na 180 stupnjeva 30 do 35 minuta. Pustite da se malo ohladi, a zatim izvadite iz kalupa da se ohladi u potpunosti.
- Biskvit prerežite na pola. Marmeladu i žlicu vruće vode dobro izmiješajte i premažite polovice biskvita, a zatim i cijelu tortu.
- Za čokoladnu glazuru rastopite maslac na laganoj vatri i dodajte čokoladu. Stalno miješajte dok se čokolada ne rastopi. Kada se glazura ohladi premažite tortu.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
DesertiTorta od mrkve i meda1:30h12345
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Deserti
-
DesertiTorta od sira sa smokvama1 h12345
-
DesertiKolač od trešanja i cimeta1 h12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345