Sacher torta (za dijabetičare)

Sacher torta (za dijabetičare)

Sacher torta (za dijabetičare)
  • Objavljeno: Srijeda, 16.01.2019.
  • Broj pregleda: 66.112
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Energetska vrijednost: 222 kcal / 928,85 kJ

Sastojci

Nutritivne vrijednosti

Ova izvrsna i popularna torta dolazi u novom obliku koji je prilagođena dijabetičarima, a tako ukusan i osvježavajuć da nećete primijetiti razliku.
Vrijeme pripreme: 1:30h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Priprema

  1. Žumanjke izmiješajte sa sladilom, izrađenim margarinom i rastopljenom čokoladom, a od bjelanjaka istucite čvrst snijeg. Žumanjcima dodajte snijeg i postupno dodavajte brašno i prašak za pecivo.
  2. U nauljeni oblik za torte izlijte masu i pecite 30-35 minuta u zagrijanoj pećnici na 180°C. Još vruću tortu razrežite na dva dijela. Donji dio namažite marmeladom od marelica, poklopite gornjim dijelom i ostatkom marmelade premažite tortu izvana.
  3. Stavite u hladnjak nekoliko sati i pripremite preljev.
  4. Čokoladu, mlijeko i sladilo zagrijte dok se čokolada ne rastopi. Malo ohladite i kad se preljev počne zgušnjavati, prelijte ga po torti.
  5. Tortu ohladite u hladnjaku, razrežite na 10 komada i poslužite.
Preuzmite CentarZdravlja vodič

Dijabetes i prehrana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti