Schwarzwald rolada (za dijabetičare)
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
-
Tijesto
- 5jaja
- 2-3 žličice umjetnog tekućeg sladila
- 100gbrašna
- 10gkakaa
- 3 žlicevode
- malopraška za pecivo
-
Punjenje
- 1 paketsmrznutih višanja
- 1-1.5 dl.vode
- malocimeta
- 1-2 žličiceumjetnog tekućeg sladila
- 2 vrečicelight šlag pjene
Priprema
1. Odvojite bjelanca od žumanaca. Od bjelanaca napravite čvrst snijeg. Žumance, umjetno sladilo i vodu stucite u gustu smjesu.
2. Prosijte brašno s praškom za pecivo i kakaom.
3. U smjesu od žumanaca umiješajte brašno, a zatim i snijeg od bjelančevina.
Dobivenu smjesu ulijte u veliki lim obložen papirom za pečenje. Pecite u zagrijanoj peći na temp. 180°C, 12-15 min. Tijesto istresite na kuhinjsku krpu, pažljivo odvojite papir i smotajte zajedno s krpom. Pustite da se ohladi.
1. Skuhajte višnje s vodom, umiješajte cimet i umjetno sladilo(možete umiješati i 1 žl. gustina). Pustite da se ohladi.
2. Šlag napravite prema uputama na pakiranju.
Na dio tijesta rasporedite višnje, premažite obilato šlagom, smotajte roladu i izvana premažite ostatkom šlaga. Pospite gorkom čokoladom.
Vezani recepti
-
-
DesertiSacher torta (za dijabetičare)1:30h12345
-
DesertiParfe od mrkve20 min12345
-
DesertiČokoladni kolač od kokosa2 h12345
-
DesertiČokoladni kolač2:30h12345
-
DesertiKolač sa čokoladom i sirom45 min12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345