Schwarzwald rolada (za dijabetičare)

Schwarzwald rolada (za dijabetičare)

Schwarzwald rolada (za dijabetičare)
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Poznata poslastica za dijabetičare
Vrijeme pripreme: 1 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • Tijesto

  • 5jaja
  • 2-3 žličice umjetnog tekućeg sladila
  • 100gbrašna
  • 10gkakaa
  • 3 žlicevode
  • malopraška za pecivo
  • Punjenje

  • 1 paketsmrznutih višanja
  • 1-1.5 dl.vode
  • malocimeta
  • 1-2 žličiceumjetnog tekućeg sladila
  • 2 vrečicelight šlag pjene

Priprema

1. Odvojite bjelanca od žumanaca. Od bjelanaca napravite čvrst snijeg. Žumance, umjetno sladilo i vodu stucite u gustu smjesu.

2. Prosijte brašno s praškom za pecivo i kakaom.

3. U smjesu od žumanaca umiješajte brašno, a zatim i snijeg od bjelančevina.

Dobivenu smjesu ulijte u veliki lim obložen papirom za pečenje. Pecite u zagrijanoj peći na temp. 180°C, 12-15 min. Tijesto istresite na kuhinjsku krpu, pažljivo odvojite papir i smotajte zajedno s krpom. Pustite da se ohladi.

1. Skuhajte višnje s vodom, umiješajte cimet i umjetno sladilo(možete umiješati i 1 žl. gustina). Pustite da se ohladi.

2. Šlag napravite prema uputama na pakiranju.

Na dio tijesta rasporedite višnje, premažite obilato šlagom, smotajte roladu i izvana premažite ostatkom šlaga. Pospite gorkom čokoladom.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Dijabetes i prehrana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti