Schwarzwald torta
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
-
Biskvit
- 6 jaja
- 100 g šećera u prahu
- 1 vrećica vanilin šećera
- 4 žlice kakaa
- 100 g brašna
- 1/2 vrećice praška za pecivo
- 50 g mljevenih oraha
- 1 žlica ruma
- 1 žličica cimeta
-
Nadjev
- 1 staklenka kompota od višanja bez koštica
- 2 dl soka iz kompota
- 1 žlica gustina
- 2 žlice likera od višnje
- 3 žlice šećera
-
Krema
- 7,5 dl vrhnja za šlag
- čokoladne mrvice
Priprema
Biskvit
Zagrijte pećnicu na 180°C.
Istucite bjelanjke, dodajte šećer, vanilin šećer i žumanjke. Dodajte kakao, cimet, brašno i prašak za pecivo. Dobro izmiksajte i dodajte orahe i rum.
Tijesto stavite u nauljen i pobrašnjen lim za pečenje. Pecite oko 40 minuta.
Nadjev
U malo soka od kompota razmutite gustin. U ostatak soka stavite šećer i liker od višnje i pustite da prokuha. Miješajte dok se šećer ne rastopi. Dodajte sok s gustinom i miješajte dok se smjesa ne zgusne.
Kad se smjesa malo ohladi u nju umiješajte višnje.
Vrhnje istucite u čvrsti šlag. Ohlađen biskvit izrežite na 3 dijela. Ako je ostalo viška soka od kompota njime malo namočite biskvit. Prvi dio biskvita premažite šlagom i stavite pola nadjeva od višanja. Stavite drugi dio biskvita i ponovite postupak. Treći dio biskvita i cijelu tortu premažite šlagom. Pospite čokoladnim mrvicama.
Vezani recepti
-
-
DesertiTorta od mrkve i meda1:30h12345
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Deserti
-
DesertiTorta od sira sa smokvama1 h12345
-
DesertiKolač od trešanja i cimeta1 h12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345