Sladoled od lavande, meda i mascarponea

Sladoled od lavande, meda i mascarponea

Sladoled od lavande, meda i mascarponea
  • Objavljeno: Petak, 11.07.2014.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Osvježavajuć i ukusniji od kupovnoga.
Izvor slike: Depositphotos
Vrijeme pripreme: 2 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 4 bjelanjka
  • 3/4 šalice bijelog šećera
  • 2 žlice meda
  • 1.5 šalica punomasnog mlijeka
  • 1/2 šalice slatkog vrhnja
  • 1 šalica mascarponea
  • 2 žlice mljevene lavande

Priprema

  1. U zdjeli dobro izmiksajte bjelanjke i šećer.
  2. U lonac stavite mlijeko i slatko vrhnje.
  3. Dodajte med. Kuhajte na laganoj vatri dok ne počne ključati.
  4. Uklonite s vatre, izlijte u hladan lonac, dodajte bjelanjke, promiješajte i vratite na vatru.
  5. Kuhajte na srednje jakoj vatri, neprestano miješajući dok se smjesa ne počne lijepiti za kuhaču, 5 do 6 minuta.
  6. Uklonite s vatre i izlijte u drugi lonac, poklopite i pustite da po loncu teče hladna voda.
  7. Odmah umiješajte lavandu i mascarpone i dobro promiješajte.
  8. Pustite da stoji oko 20 minuta.
  9. Smjesu stavite u plastičnu posudu, pokrijte i pustite da stoji u zamrzivaču najmanje 1 sat.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti