Slojeviti bundevin cheesecake
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
-
Kora
- 90 g otopljenog maslaca
- 140 g mljevenih keksa
- 1 žlica šećera
-
Punjenje
- 500 g svježeg sira
- 100 g šećera
- 3 ml ekstrakta vanilije
- 2 jaja
- 120 g pirea od bundeve
- 1 g cimeta
- 1 g klinčića, mljevenog
- 1 g muškatnog oraščića
-
Krema
- 1 kiselo vrhnje
- 1 žlica šećera
- 2 žličice soka od limuna
Nutritivne vrijednosti
Kalorija 426
Masti 29 g
Kolesterol 114 mg
Priprema
Zagrijte pećnicu na 180°C.
Za koru, rastopite maslac na srednje jakoj vatri. Umiješajte mrvice keksa i šećer tako da se smjesa ravnomjerno navlaži. Pritisnite smjesu na dno lima za pečenje i na rubove. Pecite 10 minuta.
Smanjite pećnicu na 165°C.
U velikoj zdjeli, pomiješajte sir, šećer i vaniliju. Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Pomiješajte i jaja, ali jedno po jedno. Uklonite 1 šalicu tijesta i raširite po dnu kore, stavite ostatak na stranu.
Dodajte bundevu, cimet, klinčiće i muškatne oraščiće u preostalo tijesto i miješajte lagano dok se sve dobro ne pomiješa. Pažljivo raširite po tijestu na kori.
Pecite u zagrijanoj pećnici na 35 do 40 minuta, ili provjerite da se smjesa za pečenje može zatresti zajedno s kalupom.
Ostavite da se ohladi, a zatim preljev od kiselog vrhnja, šećera i soka od limuna prelijte preko vrha.
Prije posluživanja stavite kolač u frižider na 3 sata ili ako možete preko noći.
Vezani recepti
-
-
DesertiCheesecake od bundeve2:30h12345
-
DesertiČokoladni cheesecake1:30h12345
-
DesertiCheesecake sa čokoladom i kavom2:30h12345
-
Deserti
-
DesertiTorta od sira i banana50 min12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345