Sočna i ukusna čokoladna torta

- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
-
Biskvit
- 140 g omekšanog maslaca
- 100 ml biljnog ulja
- 140 g mlaćenice
- 100 ml kave
- 2 jaja
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 250 g svijetlog muscovado šećera
- 250 g višenamjenskog brašna
- 1 žličica sode bikarbone
- 2 žličice praška za pecivo
- 50 g kakaa
-
Krema
- 250 g smeđeg šećera
- 500 ml punomasnog mlijeka
- 140g čokolade (85% kaka)
- 50g gustina
- 2 žličice espresso kave (prah)
- 2 žličice ekstrakta vanilije
Priprema
Prvo napravite kremu.
Zagrijte sve sastojke, osim ekstrakta vanilije, i miješajte na laganoj vatri dok se čokolada ne rastopi. Umiješajte ekstrakt vanilije i prstohvat soli. Ostavite da se hladi.
Zagrijte pećnicu na 180°C.
Papirom za pečenje obložite dva kalupa promjera 20 cm.
Rastopite maslac i mikserom umiješajte ulje, mlaćenicu, kavu i jaja.
Pomiješajte suhe sastojke i 1/4 žličice soli. Umiješajte smjesu sa maslacem.
Podijelite tijesto između pripremljenih kalupa za pečenje i pecite oko 30 min.
Kada se torta malo ohladi, izvadite ju iz kalupa.
Uklonite papir za pečenje i izrežite torte po sredini.
Jedan sloj biskvita premažite kremom i na nju stavite još jedan biskvit. Ponovite sa preostalim dijelovima. Na kraju, cijelu tortu premažite kremom i držite u hladnjaku do posluživanja.

Vezani recepti
-
-
DesertiŠvedski čokoladni kolač45 min12345
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
DesertiČokoladna mousse torta s trešnjama3 h12345
-
DesertiTorta od čokolade i naranče1:30h12345
-
DesertiCheesecake sa čokoladom i kavom2:30h12345
Popularni recepti
-
Jela za dijabetičareNamaz od cikle i feta sira1:20h12345
-
PriloziGratinirani krumpir s keljom1:15h12345
-
Jela od mesaZapečene tortilje s piletinom45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaZapečeni batat s umakom od grčkog jogurta45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaZapečeni karfiol45 min12345
-
JuheKremasta juha od šampinjona30 min12345