Speculaas

Od sada ove fine keksiće možete raditi i sami.
Vrijeme pripreme: 2 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 180 g brašna
- 1/4 žličice sode bikarbone
- 1/4 žličice soli
- 2 žličice cimeta u prahu
- 1/2 žličice svježe mljevenog muškatnog oraščića
- 1/2 žličice klinčića
- 1/2 žličice mljevenog đumbira
- 1/4 žličice mljevenog kardamoma
- 1/4 žličice bijelog papra
- 85 g omekšanog maslaca
- 80 g šećera
- 1 žličica tamne melase
- 2 žlice punomasnog mlijeka
Priprema
Pomiješajte brašno, začine, sodu bikarbonu, sol i bijeli papar.
U zasebnoj zdjeli, izmiksajte maslac, melasu i šećer. Dodajte polovicu mješavine brašna i izradite tijesto rukama. Dodajte mlijeko i preostalo brašno i nastaviti mijesiti rukama. Tijesto zamotajte u foliju i držite u frižideru najmanje 2 sata.
Zagrijte pećnicu na 180°C. Oblikujte tijesto u kolačiće oblika po želji. Stavite kolačiće na lim za pečenje na 5 cm razmaka i pecite dok ne dobiju zlatno smeđu boju, 15 do 18 min.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
DesertiLinzeri2:30h12345
-
DesertiBožićni kuglof3 h12345
-
DesertiBožićne čokoladne kocke50 min12345
-
DesertiBožićni kolač od naranče i čokolade1:20h12345
-
DesertiBožićni kuglof od naranče1:20h12345
Popularni recepti
-
Jela za dijabetičareNamaz od cikle i feta sira1:20h12345
-
PriloziGratinirani krumpir s keljom1:15h12345
-
Jela od mesaZapečene tortilje s piletinom45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaZapečeni batat s umakom od grčkog jogurta45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaZapečeni karfiol45 min12345
-
JuheKremasta juha od šampinjona30 min12345