Štrudla od višanja s grizom

Štrudla od višanja s grizom

Štrudla od višanja s grizom
  • Objavljeno: Nedjelja, 16.06.2024.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Može se pripremiti unaprijed i poslužiti hladna, što je čini vrlo praktičnim desertom.
Izvor slike: Canva
Vrijeme pripreme: 1:30h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 500 g kora za štrudlu
  • 500 g višanja (svježih ili smrznutih)
  • 150 g šećera
  • 100 g griza
  • 100 g maslaca
  • 2 žlice krušnih mrvica
  • 1 vanilin šećer
  • cimet po želji
  • šećer u prahu za posipanje

Priprema

  1. Ako koristite svježe višnje, operite ih, očistite od koštica i ocijedite. Ako koristite smrznute višnje, odmrznite ih i ocijedite višak tekućine.
  2. Pomiješajte višnje sa 100 g šećera i ostavite ih da odstoje oko 30 minuta kako bi pustile sok.
  3. U većoj zdjeli pomiješajte višnje sa sokom, griz, preostali šećer (50 g), vanilin šećer i cimet po želji.
  4. Za pripremu kora, rastopite maslac i ostavite ga da se malo ohladi. Na radnu površinu stavite jednu koru za štrudlu, premažite je rastopljenim maslacem, a zatim stavite drugu koru preko prve. Ponovno premažite maslacem. Posipajte koru s malo krušnih mrvica kako bi upile višak tekućine iz nadjeva.
  5. Na pripremljene kore rasporedite dio nadjeva od višanja. Pažljivo zamotajte štrudlu počevši od jednog kraja prema drugom, pazeći da nadjev ne iscuri. Ponovite postupak dok ne iskoristite sve kore i nadjev.
  6. Štrudle složite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Premažite ih rastopljenim maslacem. Pecite u zagrijanoj pećnici na 180 °C 30-35 minuta ili dok štrudle ne postanu zlatno smeđe.
  7. Pečenu štrudlu izvadite iz pećnice i ostavite da se malo ohladi. Posipajte šećerom u prahu prije posluživanja.

Vezani sadržaj:

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti