Šumsko voće s ricotta sirom i prženim bademima
- Objavljeno: Četvrtak, 08.07.2021.
Neodoljivo šumsko voće s ricotta sirom možete poslužiti kao desert ili pak lagani međuobrok.
Energetska vrijednost: 150 kcal / 627,60 kJ
Sastojci
- 100 gr šumskog voća
- 3 žlice ricotta sira
- 1 žlica grčkog jogurta
- nekoliko badema
- žlica meda po želji
Priprema šumskog voća s ricotta sirom i prženim bademima
1. Bademe popržite na tavi 3 do 4 minute i ostavite sa strane.
2. Šumsko voće zagrijte u mikrovalnoj na visokoj temperaturi 1 do 2 minute. Po želji možete dodati malo meda ako vam je voće prekiselo.
3. U zdjelici pomiješajte ricotta sir i malo grčkog jogurta.
4. U čašu na dno stavite veliku žlicu smjese sira i jogurta, zatim zagrijano šumsko voće i bademe te dodajte ostatak sira i jogurta.
5. Ukrasite svježim šumskim voćem.