Tart od limuna
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
Sastojci za koru
- 120 g mrvljenog graham keksa
- 2 žlice šećera
- 1 žlica meda
- 5 žlica rastopljenog maslaca
- 1 žlica omekšanog maslaca
Sastojci za kremu
- 400 ml zaslađenog kondenziranog mlijeka
- 120 ml soka od limuna
- 4 žumanjka
- 1 žlica ekstrakta vanilije
- 1 limun
Priprema tarta od limuna
1. Uključite pećnicu da se zagrije na 190 stupnjeva.
2. Za to vrijeme pripremite koru tako što ćete u dubokoj zdjeli pomiješati mrvljene kekse i šećer. Zatim dodajte med i rastopljeni maslac te sve dobro promiješajte.
3. Dobivenu smjesu stavite u plitki okrugli kalup koji ste prethodno premazali ostatkom maslaca te dobro utisnite prstima o dno i rubove kalupa.
4. Koru prekrijte aluminijskom folijom i pecite oko 10 minuta. Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.
5. Dok se kora za pitu hladi pripremite kremu tako što ćete u zdjeli pomiješati kondenzirano mlijeko, sok od limuna, žumanjke i ekstrakt vanilije.
6. Dobivenu smjesu prelijte preko pripremljene kore. Na kremu poslažite kriške limuna.
7. Pecite u pećnici ugrijanoj na 160 stupnjeva 15 do 20 minuta, odnosno dok se ne stvori lagana korica.
8. Ostavite da se ohladi prije posluživanja.
Vezani recepti
-
-
DesertiKokos kuglice bez bijelog šećera koje se ne peku15 min12345
-
DesertiMousse od limuna20 min12345
-
DesertiKolačići od smokava40 min12345
-
DesertiTorta od limuna bez dodanog šećera1 h12345
-
DesertiUkusni kolač od borovnice bez dodatnog šećera35 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti