Tiramisu s limunom

Tiramisu s limunom

Tiramisu s limunom
  • Objavljeno: Četvrtak, 03.08.2023.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Tradicionalni talijanski desert u varijanti s limunom.
Izvor slike: Canva
Vrijeme pripreme: 45 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 250 g mascarpone sira
  • 100 g šećera
  • 3 žlice svježe iscijeđenog soka od limuna
  • 200 ml tučenog vrhnja
  • 200 ml hladne vode
  • 1 pakiranje piškota (oko 200 g)
  • 2 žlice likera od limuna (opcionalno)
  • korica od 1 limuna (naribana)
  • kakao u prahu za posipanje (opcionalno)
  • tanki kolutovi limuna za dekoraciju

Ovaj neodoljivi talijanski desert spada u klasike, no možete mu dodati aromu limuna i učiniti ga malo drugačijim i osvježavajućim. Kremasta baza od maskarponea odlično ide i uz ostalo voće, ali ova je varijanta s razlogom u zadnje vrijeme popularna na društvenim mrežama. U slast!

Priprema

  1. U većoj posudi, pomiješajte mascarpone i šećer dok ne dobijete glatku smjesu. Dodajte sok od limuna i naribanu limunovu koricu, te dobro promiješajte.
  2. U drugoj posudi, tučeno vrhnje umutite u čvrsti šlag.
  3. Šlag lagano umiješajte u smjesu s mascarponeom i limunom, miješajući nježno da se sve dobro poveže.
  4. U hladnu vodu dodajte liker od limuna za dodatnu aromu.
  5. Uzmite posudu u kojoj ćete slagati tiramisu i umočite piškote u mješavinu hladne vode i likera, te ih slažite u ravnom sloju na dno posude.
  6. Preko piškota rasporedite pola pripremljene kreme od mascarponea.
  7. Ponovite postupak još jednim slojem piškota, pa prelijte ostatkom kreme.
  8. Posipajte površinu kakaom u prahu i ukrasite tankim kolutovima limuna.
  9. Ostavite tiramisu u hladnjaku najmanje 4 sata (najbolje preko noći) kako bi se okusi proželi i desert dobio pravu teksturu.
  10. Poslužite ohlađeno i uživajte u osvježavajućem desertu!
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti