Tiramisu
- Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
Tradicionalna talijanska poslastica!
Sastojci
- 250 g mascarpone sira
- 2 jaja
- 50 g šećera u prahu
- 2 žlice Amareta
- 3 šalice hladne kave
- 1 paket piškota
Priprema kolača Tiramisu
- Odvojite žumanjke od bjelanjaka. U bjelanjke dodajte prstohvat soli i istucite ih u čvrst snijeg.
- U žumanjke dodajte šećer u prahu, mascarpone i 1 žlicu likera. Sve dobro izmiksajte. Miksajući cijelo vrijeme, u žutanjke postupno dodajte bjelanjke.
- Piškote omekšajte u kavi kojoj ste dodali preostalu žlicu likera i malo šećera. Neka piškote ne stoje u kavi predugo kako se ne bi raspale.
- Složite red piškota i pokrijte s mascarpone kremom. Zatim ponovite dok ne potrošite piškote i završite kolač s mascarpone kremom na vrhu. Ostavite kolač da se nekoliko sati hladi u hladnjaku.
- Neposredno prije posluživanja kolač pospite s kakaom i uživajte!