Topla peciva sa sušenim voćem
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 450g oštrog brašna
- 1/2 žličice soli
- 1/2 žličice cimeta
- 50g maslaca
- 50g šećera
- 1 1/2 žličica suhog kvasca
- 210ml mlakog mlijeka
- 1 jaje
- 100g sušenog voća
- 50g glatkog brašna
- 1 jaje
- 30ml mlijeka
- 25g šećera
Priprema
U brašno, sol i cimet dodajte maslac. Maslac izmrvite prstima i u središte smjese dodajte šećer i kvasac.
Istucite jaje i dodajte u brašno s mlakim mlijekom. Pažljivo miješajte tijesto. Stavite ga na pobrašnjenu radnu površinu. Pažljivo dodajte sušeno voće i mijesite tijesto 5minuta, ili dok ne postane glatko i elastično.
Oblikujte tijesto u kuglu i ostavite da odstoji na toplom 1 sat.
Izmijesite tijesto na pobrašnjenoj radnoj površini i podijelite na 12 jednakih komada. Oblikujte peciva rukama i poslažite ih na namašćen lim za pečenje. Pokrijte ih kuhinjskom krpom i ostavite da odstoje 10 minuta.
U međuvremenu, napravite smjesu za ukrašavanje. Pomiješajte brašno i jaje. Kuhajte mlijeko i šećer dok se šećer ne otopi.
Zagrijte pećnicu na 240°C.
Smjesom brašna i jajeta na svakom pecivu iscrtajte križ.
Pecite peciva u prethodno zagrijanoj pećnici 15 do 20 minuta, ili dok ne dobiju zlatnu boju. Čim izvadite peciva iz pećnice, premažite ih šećerom i mlijekom.
Poslužite topla peciva uz domaći džem ili namaz po želji.
Vezani recepti
-
-
DesertiCimet rolice1:30h12345
-
DesertiKroasani od Nutelle i banane2 h12345
-
DesertiFrancuski kroasani2 h12345
-
DesertiPeciva s brusnicama2 h12345
-
DesertiPeciva punjena pekmezom2:30h12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345