Topla peciva sa sušenim voćem

Topla peciva sa sušenim voćem

Topla peciva sa sušenim voćem
  • Objavljeno: Utorak, 26.03.2013.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Topla peciva koja možete poslužiti uz omiljeni namaz.
Vrijeme pripreme: 2 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 450g oštrog brašna
  • 1/2 žličice soli
  • 1/2 žličice cimeta
  • 50g maslaca
  • 50g šećera
  • 1 1/2 žličica suhog kvasca
  • 210ml mlakog mlijeka
  • 1 jaje
  • 100g sušenog voća
  • 50g glatkog brašna
  • 1 jaje
  • 30ml mlijeka
  • 25g šećera

Priprema

U brašno, sol i cimet dodajte maslac. Maslac izmrvite prstima i u središte smjese dodajte šećer i kvasac.

Istucite jaje i dodajte u brašno s mlakim mlijekom. Pažljivo miješajte tijesto. Stavite ga na pobrašnjenu radnu površinu. Pažljivo dodajte sušeno voće i mijesite tijesto 5minuta, ili dok ne postane glatko i elastično.

Oblikujte tijesto u kuglu i ostavite da odstoji na toplom 1 sat.

Izmijesite tijesto na pobrašnjenoj radnoj površini i podijelite na 12 jednakih komada. Oblikujte peciva rukama i poslažite ih na namašćen lim za pečenje. Pokrijte ih kuhinjskom krpom i ostavite da odstoje 10 minuta.

U međuvremenu, napravite smjesu za ukrašavanje. Pomiješajte brašno i jaje. Kuhajte mlijeko i šećer dok se šećer ne otopi.

Zagrijte pećnicu na 240°C.

Smjesom brašna i jajeta na svakom pecivu iscrtajte križ.

Pecite peciva u prethodno zagrijanoj pećnici 15 do 20 minuta, ili dok ne dobiju zlatnu boju. Čim izvadite peciva iz pećnice, premažite ih šećerom i mlijekom.

Poslužite topla peciva uz domaći džem ili namaz po želji.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Doručak - recepti za savršen početaka dana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti