Topla pita od jabuka i badema

Topla pita od jabuka i badema

Topla pita od jabuka i badema
  • Objavljeno: Srijeda, 07.10.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Potpuno drugačija i neodoljivo ukusna!
Vrijeme pripreme: 1:30h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 175g višenamjenskog brašna
  • 75g omekšanog maslaca
  • 25g mljevenih badema
  • 25g smeđeg šećera
  • 1 žumanjak
  • 1 žlica hladne vode
  • Preljev i punjenje

  • 115 g višenamjenskog brašna
  • 55g omekšanog maslaca
  • 50g šećera
  • 50g nasjeckanih badema
  • 675g naribanih jabuka
  • 3 žlice grožđica
  • šećer u prahu

Priprema

Miješajte brašno i maslac dok ne dobijete fine mrvice. Umiješajte mljevene bademe i šećer. Umutite žumanjak i vodu, i dodajte u suhe sastojke. Miješajte dok ne dobijete mekano tijesto. Zamotajte tijesto u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku 20 minuta.

U međuvremenu, napravite preljev. Pomiješajte brašno, maslac, šećer i nasjeckane bademe.

Razvaljajte tijesto na pobrašnjenoj radnoj površini i stavite do rubova u lim za pečenje. Odrežite višak tijesta i ostavite da odstoji 15 minuta.

Zagrijte pećnicu na 190°C.

Stavite naribane i ocijeđene jabuke na tijesto i pospite grožđicama. Pokrijte jabuke preljevom i lagano pritisnite. Pecite 30 minuta.

Pospite šećerom u prahu i poslužite toplo.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti