Torta Caprese

Torta Caprese

Torta Caprese
  • Objavljeno: Četvrtak, 26.09.2013.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Savršena čokoladna poslastica bez glutena.
Vrijeme pripreme: 1:30h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 210g mljevenih badema
  • 180g naribane tamne čokolade
  • 4 jaja
  • 220g šećera
  • 220g rastopljenog maslaca
  • 1 ½ vanilin šećer
  • kakao za posipavanje

Priprema

Zagrijte pećnicu na 170°C. Namastite i pobrašnite kalup za pečenje promjera 24cm.

Pomiješajte mljevene bademe i naribanu čokoladu, i stavite na stranu.

Žumanjke i šećer miksajte oko 4 minute dok smjesa ne postane gusta. Sada lagano umiješajte maslac i vanilin šećer. Dodajte bademe i čokoladu, i sve dobro izmiješajte.

U zasebnu zdjelu, umutite bjelanjke s prstohvatom soli. Polako dodajte bjelanjke u smjesu s čokoladom. Ulijte smjesu u kalup za pečenje.

Pecite 50 minuta. Prije posluživanja tortu pospite kakaom.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti