Torta od badema i ribizla

Torta od badema i ribizla

Torta od badema i ribizla
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Kolač kao stvoren za piknike.
Izvor slike: Depositphotos
Vrijeme pripreme: 1:30h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 180 g brašna
  • 150 g čvrstog jogurta
  • 210 g šećera
  • 100 g maslaca
  • 2 jaja
  • 1 prašak za pecivo
  • 60 g narezanih badema
  • 1 šalica ribizla

Priprema

  1. Rastopite maslac i ostavite ga da se ohladi u potpunosti.
  2. Zagrijte pećnicu na 180°C.
  3. Odvojite žumanjke od bjelanjaka i miksajte ih.
  4. U žumanjke dodajte šećer i miksajte dok smjesa ne postane lagana i paperjasta.
  5. Umiješajte jogurt, rastopljeni maslac, brašno, prašak za pecivo i ribizl.
  6. Zatim dodajte bjelanjke i sve dobro izmiješajte.
  7. Kalup za tortu promjera 24 cm namastite i pobrašnite.
  8. Ulijte smjesu u kalup.
  9. Površinu kolača pospite s narezanim bademima.
  10. Pecite u zagrijanoj pećnici oko 40 minuta.
  11. Neka se ohladi u potpunosti prije posluživanja.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti