Torta od čokolade, krušaka i lješnjaka

Torta od čokolade, krušaka i lješnjaka

Torta od čokolade, krušaka i lješnjaka
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 14.03.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Tortu možete poslužiti i toplu!
Vrijeme pripreme: 1:40h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Energetska vrijednost: 470 kcal / 1.966,48 kJ

Sastojci

  • 100g lješnjaka
  • 140 g višenamjenskog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 175g maslaca
  • 140g šećera
  • 2 jaja
  • 5 malih krušaka
  • 50g nasjeckane tamne čokolade
  • 2 žlice marmelade od marelica

Priprema

Zagrijte pećnicu na 160°C. Namastite i pobrašnite lim za pečenje promjera 20cm.

Sameljite lješnjake. Dodajte brašno i prašak za pecivo. Dodajte maslac, šećer i jaja. Sve dobro izmiješajte. Ogulite i nasjeckajte 2 kruške. Umiješajte kruške i čokoladu u smjesu. Stavite u lim za pečenje.

Ogulite i narežite preostale kruške. Poslažite ih na tortu. Pecite oko 55 minuta.

Zagrijte džem i premažite tortu.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti