Torta od jabuka

Torta od jabuka

Torta od jabuka
  • Objavljeno: Srijeda, 06.03.2013.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Fina torta od jabuka koja će vas osvojiti.
Vrijeme pripreme: 1 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 125 g maslaca
  • 125 g šećera
  • 3 jaja
  • prstohvat soli
  • korica od 1 limuna
  • 200 g višenamjenskog brašna
  • 2 žličice prašaka za pecivo
  • 4 žlice mlijeka
  • 4 jabuke

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180°C. Namastite i pobrašnite kalup promjera 22 cm.

Miksajte maslac sa šećerom dok ne dobijete kremastu smjesu. Dodajte šećer i jedno po jedno jaje. Kada sve dobro izmiješate, dodajte limunovu koricu.

Smanjite brzinu miksera i polako dodajte brašno, prašak za pecivo i mlijeko u koje ste prethodno dodali prstohvat soli. Sve dobro izmiješajte.

Jabuke operite, ogulite i naribajte.

Ulijte tijesto u kalup. Jabuke stavite preko cijele površine kolača. Pecite 35 minuta.

Ako želite, pospite šećerom u prahu prije posluživanja.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti