Torta od klementina
Ukusan desert bez glutena.
Vrijeme pripreme: 3 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 3 srednje klementine
- 6 jaja
- 225 g šećera
- 250 g mljevenih badema
- 1 žličica praška za pecivo
- 1 žličica vanilin šećera
Priprema
Zagrijte pećnicu na 190°C. Namastite i pobrašnite lim za pečenje promjera 20 cm.
Uronite klementine u lonac vode i kuhajte ih 2 sata. Neka se lagano pirjaju.
Izvadite ih iz vode i ostavite da se malo ohlade.
Izrežite klementine na pola po sredini (ne po dužini) i izvadite sjemenke. Stavite ih u blender zajedno s korom i dobro izmiješajte.
U velikoj zdjeli pomiješajte suhe sastojke, a zatim dodajte vanilin šećer, jaja i pire od klementina. Sve dobro izmiješajte, a smjesu ulijte u kalup za pečenje.
Pecite 1 sat. Izvadite is pećnice i ostavite da se potpuno ohladi. Tortu držite u hladnjaku do posluživanja.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
DesertiTorta od limuna i palente1:50h12345
-
DesertiKolač od naranče i badema3 h12345
-
DesertiPita s jagodama i bademima45 min12345
-
DesertiBezglutenske palačinke10 min12345
-
DesertiTorta od trešanja i badema1:30h12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345