Torta od lješnjaka

Torta od lješnjaka

Torta od lješnjaka
  • Objavljeno: Petak, 05.07.2013.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ako želite nešto drugačije i fino, isprobajte ovu tortu!
Vrijeme pripreme: 2 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 150g blanširanih lješnjaka
  • 225g omekšanog maslaca
  • 1 vanilin šećer
  • 125g šećera u prahu
  • 50g brašna
  • 6 bjelanjaka
  • 3 žlice šećera
  • Karamelizirani lješnjaci
  • 75g blanširanih lješnjaka
  • 50g šećera
  • 250 ml slatkog vrhnja

Priprema

Zagrijte pećnicu na 175°C.

Stavite lješnjake na lim za pečenje i pecite desetak minuta u pećnici. Ostavite da se ohlade.

Lim za pečenje promjera 25 cm namastite i pobrašnite.

Maslac otopite na laganoj vatri. Dodajte vanilin šećer u rastopljeni maslac i neprestano miješajte. Nakon nekoliko minuta ugasite vatru i ostavite da se hladi.

Ohlađene lješnjake i šećer u prahu dobro izmiješajte u blenderu. Bjelanjke i šećer istucite u čvrst snijeg. Dodajte lješnjake sa šećerom i rastopljeni maslac u bjelanjke. Sve dobro izmiješajte mikserom na srednje jakoj brzini pazeći pritom da ne ostanu mjehurići zraka.

Stavite tijesto u pripremljen lim za pečenje i pecite 45 minuta.

Stavite lješnjake u veliku tavu. Pržite ih preko srednje jake vatre oko 5 minuta dok ne budu zlatni. Dodajte šećer i ostavite pustite se karamelizira. Nakon što šećer poprimi zlatno smeđu boju, prelijte ga zajedno s lješnjacima, na  papir za pečenje. Ostavite da se hladi i stvrdne oko sat vremena. Zatim stavite u plastičnu vrećicu i usitnite udaranjem.

Prepolovite tortu i polovicu namažite slatkim vrhnjem. Pospite s malo karameliziranih lješnjaka. Preklopite biskvitom i ponovite

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti