Torta od malina

Torta od malina

Torta od malina
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Osvježavajuća torta za sve generacije!
Vrijeme pripreme: 2 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 240g glatkog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 45g kokosa
  • 2 žlice korice limete
  • 125ml svježeg soka od limete
  • 2 žličice ekstrakta vanilije
  • 180 g maslaca na sobnoj temperaturi
  • 215g šećera
  • 4 jaja
  • 125g svježih malina
  • Bijela čokoladna glazura

  • 250g maslaca na sobnoj temperaturi
  • 265g šećera
  • 250g bijele čokolade, rastopljene i ohlađene
  • 125g svježih malina

Priprema

Prethodno zagrijte pećnicu na 180°C. Maslacem namastite kalup za tortu i stavite papir za pečenje. Umiješajte brašno, prašak za pecivo i kokos. Dodajte koricu limete, sok od limete i vaniliju.

Mikserom izmiješajte maslac i šećer. Dodajte jaja, jedno po jedno, i nakon svakog miksajte. Dodajte smjesu brašna i limete. Miksajte dok se sastojci ne izmiješaju. Prebacite u lim za pečenje. Pecite 50 minuta i ostavite da se u potpunosti ohladi.

Napravite glazuru tako da ćete istući maslac i šećer. Postupno dodajte čokoladu i miksajte. Jednu trećinu glazure odvojite sa strane. Dodajte maline u preostalu glazuru i izmiksajte.

Tortu izrežite vodoravno na 3 dijela. Namažite s glazurom koja sadrži maline. Pospite maline i poklopite s drugim biskvitom. Ponovite postupak s preostalom glazurom i malinama. Vrh torte namažite s bijelom glazurom.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti