Torta s jagodama

Torta s jagodama

Torta s jagodama
  • Objavljeno: Srijeda, 10.07.2013.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ova osvježavajuća torta je bolja od sladoleda!
Vrijeme pripreme: 2 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 250g omekšanog maslaca
  • 250g šećera
  • 4 jaja
  • 250g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 80ml mlijeka
  • 2 vanilin šećera
  • 200ml slatkog vrhnja
  • 3 žlice šećera u prahu
  • 200g očišćenih i narezanih jagoda

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180°C. Namastite i pobrašnite 2 kalupa za pečenje promjera 20cm.

Miksajte maslac i šećer dok ne dobijete svijetlu smjesu. Dodajte žlicu brašna i dobro izmiješajte. Dodajte jedno po jedno jaje i nakon svakog dobro izmiješajte. Dodajte brašno i prašak za pecivo i sve dobro izmiješajte mikserom. Ulijte mlijeko s vanilin šećerom i izmiješajte.

Podijelite smjesu na dva kalupa za pečenje i pecite 35 do 40 minuta.

Ostavite da se ohladi 20 minuta, a zatim izvadite iz kalupa za pečenje.

Kada se kolači ohlade, šećer u prahu i slatko vrhnje miksajte dok ne dobijete čvrst snijeg.

Polovicom kreme namažite jedan biskvit i poslažite narezane jagode preko kreme. Pažljivo stavite drugi biskvit i ponovite postupak.

Ohlađen kolač pospite šećerom u prahu i poslužite.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti