Torta s kikiriki maslacem
Fina torta s kremom od kikiriki maslaca i čokoladnom glazurom.
Vrijeme pripreme: 2 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 350 g višenamjenskog brašna
- 3 žličice praška za pecivo
- 1 žličica sode bikarbone
- 150 g maslaca
- 100 g kikiriki maslaca
- 350 g šećera
- 4 jaja
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 250 ml mlaćenice
-
Krema s kikiriki maslacem
- 200 g krem sira
- 50 g maslaca
- 75 g maslaca od kikirikija
- 2 žličice meda
-
Glazura od čokolade
- 100 g čokolade za kuhanje
- 40 g maslaca
Priprema
Zagrijte pećnicu na 180°C.
Miksajte maslac s maslacem od kikirikija i šećerom 3 do 4 minute. Postupno dodajte jaja i ekstrakt vanilije. Kada se sve dobro izmiješa, počnite postupno dodavati brašno, prašak za pecivo i sodu bikarbonu naizmjence s mlaćenicom. Miksajte dok ne dobijete glatku smjesu.
Stavite smjesu u nauljen i namašćen lim za pečenje i pecite oko 40 minuta. Neka se kolač ohladi u potpunosti.
Krema s kikiriki maslacem
Miksajte kikiriki maslac i sir oko 3 minute. Dodajte maslac i med. Miksajte dok ne postane kremasto.
Izrežite kolač u tri sloja i na svaki sloj namažite kremu, i na vrh torte.
Glazura od čokolade
Rastopite čokoladu i maslac. Prelijte preko torte.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
DesertiTorta od mrkve i meda1:30h12345
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Deserti
-
DesertiTorta od sira sa smokvama1 h12345
-
DesertiKolač od trešanja i cimeta1 h12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345