Torta s limunom
Zdrav i osvježavajući desert
Vrijeme pripreme: 1 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
-
Tijesto
- 1i ½ jušna žlica agavinog sirupa
- 4 jušne žlice biomargarina
- ¼ šalice brašna tip 850
- ¾ šalice sitnihzobenih pahuljica
- 4 jušne žlice mljevenih badema
- prstohvatsoli
- ½ čajne žlice praha vanilije
-
Nadjev
- 700 g tofua (tvrdog)
- sok i naribana korica 2limuna
- sok i naribana korica 2 naranče
- 2/3šalice agavinog sirupa
- 1/3 šalice suncokretovog ulja (hladno prešano za prženje)
- 1 čajnažlica vanilije u prahu
- prstohvat soli
- 3 jušnežlice aru praha
- listići badema za ukras
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 180°C.
- Za biskvit izmiksajte agavin sirup i margarin.
- Pomiješajte sa svim drugim sastojcima za tijesto i stavite na nauljeni kalup za tortu (promjera 20 cm).
- Izmiksajte sve sastojke za nadjev u glatku smjesu pa rasporedite na tijesto.
- Pecite 30 minuta da lagano potamni.
- Pet minuta prije kraja pečenja pospite listićima badema.
- Ostavite da se ohladi pa poslužite.
Izvor:
gastro.hr
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
DesertiKokos kuglice bez bijelog šećera koje se ne peku15 min12345
-
DesertiKolač od šljiva i badema1:20h12345
-
DesertiUkusni kolač od borovnice bez dodatnog šećera35 min12345
-
DesertiVeganski kolač od limuna45 min12345
-
DesertiKolač od naranče i ružine vode2:40h12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345